IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Развеждате се? Купете си биткойни

Криптовалутата може да бъде използвана от развеждащи се съпрузи, които искат да скрият активите си от своите партньори

18:24 | 03.06.14 г.
Развеждате се? Купете си биткойни

Криптовалутата биткойн може да бъде използвана от развеждащи се съпрузи, които искат да скрият активите си от своите партньори. Такова становище изразиха британски адвокати, следящи отблизо семейните съдебни битки на Острова, предава CNBC.

Бракоразводните дела в Англия се възприемат като особено щедри към домакините, тъй като съдиите разпределят по равно придобитите активи между мъжете и жените. В тази връзка властите в Обединеното кралство са все по-зависими от необходимостта да се справят с правни битки, заведени от едната страна, според която другата не е направила пълно разкриване на активи си и е укрила богатство.

По думите на базирания в Лондон бракоразводен адвокат Айша Вардаг все повече негови колеги прибягват до разследването на активи в цифровата валута.

"Те могат да бъдат използвани, за да стимулират паралелна икономика", посочи тя. "Исковете от роднини са по-вредни от данъците, защото са насочени към половината от богатството", допълни Вардаг.

Според нея редица форуми, посветени на нашумялата криптовалута, дискутират въпроси, свързани с използването ѝ при бракоразводни дела.

За разлика от акциите и банковите сметки, биткойните осигуряват относителна анонимност на инвеститорите, тъй като процесът по легитимиране на реалния собственик на активите е далеч по-усложнен. Поради тази причина електронната валута се превърна във фаворит на любителите на незаконната търговия. През миналата година един от най-големите портали – Silk Road, бе затворен поради сигнали за търговия с наркотици и оръжия.

Според адвоката от Stowe Family Law Франк Арндт биткойните може съвсем скоро да се превърнат в един от разглежданите по време на бракоразводните дела активи.

"Мъжете стават все повече и повече креативни по отношение на това, което правят, за да намалят тяхното богатство и съдилищата се борят, за да наваксат изоставането си", отбеляза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още