IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Готова съм да поема голямата отговорност

Бойко Борисов определи Георги Кадиев като „единственият мъж в БСП”

20:05 | 15.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фандъкова: Готова съм да поема голямата отговорност

В първите минути след излизането на първите резултати на база екзит пол новият кмет на София Йорданка Фандъкова обяви, че е готова да поеме голямата отговорност на новата си длъжност.

„Хората гласуваха за направеното в София, това е оценка за направеното от екипа на Борисов и за мен, като част от него”, заяви Фандъкова.

По отношение на ниската избирателна активност Фандъкова сподели, че тя е била очаквана. "Щях да съм щастлива, ако повече хора бяха излезли, но те са уморени от трите избора през тази година, политолозите ще анализират дали има и други фактори, които повлияха активността на избирателите".

"Крайно време беше София да бъде в женски ръце. Жените са доказали, че могат да работят много съвестно, сериозно и отговорно, и е крайно време да не разделяме хората на мъже и жени, а на можещи и неможещи", коментира тя.

Лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов също взе отношение по въпроса с ниската избирателна активност. "Нашите избиратели излизат точно толкова, колкото са ни нужни, за да победим с болшинство. Когато е по-мощен врагът, излизат по-спонтанно. Когато има елементарен избор, става така”, посочи Борисов.

„Искам да поздравя Кадиев, защото той излезе единственият мъж в БСП. Станишев трябваше да излезе и да опита вот на доверие за него и партията. Георги заслужава уважение за този резултат, който постигна. С това управление на БСП той постигна изключителен резултат“, допълни Борисов.

„А Йорданка Фандъкова... това, от което разбира най-добре - образованието, се надявам да направи така, че да е на още по-високо ниво. За кмет ми беше лесно да избера, но сега се събираме с колегите, за да изберем най-подходящия човек за министър на образованието“, завърши премиерът.

Всичко за кметски избори 2009 може да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още