IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кадиев гласува за промяна, Фандъкова – за демократично управление

Двамата основни претенденти за кметския стол на София пуснаха своите гласове

12:58 | 15.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кадиев гласува за промяна, Фандъкова – за демократично управление

„Гласувах за демократично управление на София и европейско развитие на града”, заяви Йорданка Фандъкова, след като гласува в 22-ра секция на 47 СОУ „Христо Г. Данов”.

"Много неща трябва да се развият в нашия град", заяви тя в отговор на въпрос иска ли нещо да промени от предишното управление и допълни, че би искала да заложи на развитие и на дългосрочни перспективи, а не само на решаване на проблеми.

"Градът ни има невероятно голям ресурс и трябва да се развият тези ресурси", посочи още кандидатът за кмет на столицата.

"Само всички заедно ще можем да променим града си, да го направим по-красив. За мен това е важно", коментира още Йорданка Фандъкова.

Основният противник на Фандъкова – червеният кандидат Георги Кадиев пък заяви, че „на чалга-поведението в политиката трябва да се дава отпор.

„Гласувах за промяна в столицата - да изглежда различно и в политическия смисъл да изглежда като символ на демокрация”, каза Георги Кадиев, след като гласува в 69-та секция в 81 СОУ „Виктор Юго.

Той посочи, че гласувал София да изглежда като европейска столица.

Кадиев обясни ниската избирателна активност с умората на хората, тъй като за последните 6 месеца е имало три избора. Той изрази надежда, че в следобедните часове активността ще се повиши, но бе категоричен, че няма да стигне стойностите от юли месец.

"За мен, ако има нещо положително е, че разумните хора в София започват да разбират, че на чалга-поведението в политиката трябва да се дава отпор", каза ще кандидатът на БСП за столичен кмет.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още