IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 180 млн. лв. няма да бъдат събрани тази година в бюджета на София

Георги Кадиев обясни, че това е прогноза какво ще се случи на края годината на база на отчета на Столична община за деветмесечието

13:22 | 02.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Около 180 млн. лв. няма да бъдат събрани тази година в бюджета на София

Около 180 млн. лв. няма да бъдат събрани тази година в бюджета на Столична община, каза кандидатът за кмет на София от Коалиция за България Георги Кадиев на дискусия с неправителствени организации за влиянието върху общинския бюджет, предаде БТА. Кадиев обясни, че това е прогноза какво ще се случи на края годината на база на отчета на Столична община за деветмесечието.

Според Кадиев няма да бъдат събрани 100 млн. лева от данък върху възмездно придобиване на имущество, 13 млн. от такса битови отпадъци, 17 млн. лв. от административни и технически такси. По думите му това принуждава Столична община да компенсира несъбраните приходи като намалява инвестициите с 10 процента, за да не излезе бюджетът на дефицит.

Той посочи, че наредбата за влизането на тежкотоварни автомобили в широкия център на столицата е работила само два месеца, докато по настояване на група от фирми е била променена. По думите му за времето на действие на наредбата Столична община е събрала от такси 100 хил. лв. приходи в бюджета.

От неправителствения сектор посочиха, че общинският бюджет се прави непрозрачно и „е трудно за партия, а какво остава за неправителствена организация, да се намеси в неговата подготовка“. От младежките организации поставиха въпроса за отделянето на повече средства за младежка политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още