IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов получава мандат за съставяне на правителство на 16 юли

Предложението за състава на новото правителство би трябвало да е готово до 22 юли

17:10 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов получава мандат за съставяне на правителство на 16 юли

Мандатът за съставяне на правителство ще бъде връчен на ГЕРБ от президента Георги Първанов на 16 юли (четвъртък) в 9,30 часа. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведените днес консултации при президента.

Предложението за състава на новото правителство би трябвало да е готово в едноседмичен срок от връчване на мандата, т.е. до 22 юли. Новото правителство стъпва в длъжност, след като неговият състав бъде гласуван с мнозинство от Народното събрание.

В случай че в посочения срок първата на изборите политическа сила не успее на излъчи състав на нов кабинет или той не бъде одобрен от парламента, мандатът за съставяне на правителство се възлага от президента на втората и евентуално третата парламентарно представена политическа сила.

Попитан от кои политически сили очаква подкрепа за новото правителство, Борисов заяви, цитиран от БТА, че очаква подкрепа от всички политически сили. „Декларирали сме преди изборите, че по най-бързия начин трябва да бъде съставено правителство“, допълни лидерът на ГЕРБ, изразявайки надежда бъдещия кабинет да работи добре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още