IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори: Изборният резултат е по-скоро положителен за икономиката*

Резултатите показват, че може да бъде сформирано стабилно правителство, а това е най-важното за инвеститорите

20:59 | 05.07.09 г.
Анализатори: Изборният резултат е по-скоро положителен за икономиката*

След първите предварителни резултати от проведените в неделя парламентарни избори Investor.bg потърси мнението на борсови експерти за това какво влияние можем да очакваме върху борсата и икономиката на България.

Вижте отговорите:

Владислав Панев, председател на Съвета на директорите на УД Статус капитал

Оценявам изборния резултат положително – за България и за икономиката. Тепърва обаче ще видим на кои блу-чипове този резултат ще се отрази положително и на кои – отрицателно.

Гено Тонев, фонд мениджър УД Юг Маркет Фонд Мениджъмънт АД

Най-важното е бързо съставяне на правителство. В този смисъл оценката ми е положителна, защото считам, че изборният резултат е добър, доколкото дава възможност за това.

Никола Цокев – старши експерт в ИП ЕФГ Секюритис

Оценката ми за предварителните изборни резултати е положителна, защото ще има стабилно правителство, а това е, което интересува инвеститорите. 

Александър Пеев - финансов анализатор в Прайм Пропърти БГ АДСИЦ

Неочакваната висока избирателна активност (социолозите не познаха) допринесе за стабилно мнозинство и стабилно управление, което безспорно е положително за борсовата търговия, след като политическият риск значително намаля, или с една дума Бойко Борисов ще пропъди мечките. Но оттук нататък отговорността за справяне с кризата, която поема, е изключителна голяма и ще бъде предизвикателство за правителството да не допуска завръщане на всякакъв тип мечоци.

* Актуализирано в 9:20 с мнението на Александър Пеев

Подробности за изборния ден, резултатите и коментари от избиратели и политици  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още