IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

40-то Народно събрание завърши своя мандат

Според премиера правителството е трябвало да обърне по-голямо внимание на „предизвикателствата от членството в ЕС“

11:52 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
40-то Народно събрание завърши своя мандат

40-то Народно събрание (НС) завърши официално своя мандат. Председателят на Народното събрание Георги Пирински благодари на всички експерти и служители в парламента, които са работили за изпълнението на натоварената законодателна програма.

Той покани всички депутати за колектив на снимка и на чаша вино и след това удари звънеца, с което закри последното за този парламент заседание.

„Няма безгрешни правителства, българските граждани очакват и заслужават повече, има много неща, които трябва да се подобрят, за да стане държавата ни по-добро място за живеене“, заяви от парламентарната трибуна премиерът Сергей Станишев.

Той добави, че е трябвало да се обърне повече внимание на предизвикателствата от членството в ЕС и ползите от него за всички български граждани. „Грешките, които допуснахме, се отстраняват своевременно, затова проявата на положителните резултати не закъсня“, посочи Станишев.

Премиерът определи празната пленарна зала, гласуването с чужди карти, загубеното парламентарно време заради отсъствия, като проблеми на 40-то НС. По думите му това е проблем, с който и предишните парламенти не са се справили.

„Следващото Народно събрание трябва да го направи, защото липсата на доверие към парламента е сериозна заплаха за устоите на държавата“, обърна се към залата Сергей Станишев.

Според него приоритетна задача на следващия парламент е да създаде повече форми на диалог и за участие на гражданското общество в обсъждането на проблемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още