IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НДСВ отново призова Орешарски да започне преговори с МВФ

Според жълтите е възможно ДДС да падне до 18%, но чак след като кризата отмине

13:28 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
НДСВ отново призова Орешарски да започне преговори с МВФ

Икономическият екип на НДСВ за пореден път призова министъра на финансите на България Пламен Орешарски да започне преговори за отпускане на кредитна линия за страната ни от Международния валутен фонд.

Идеята на жълтите е България да се възползва от кредитните линии, които бяха разработени от МВФ специално за подпомагане на развиващите се страни в условията на глобалната икономическа криза.

Днес екипът на НДСВ представи икономическата си програма за следващия мандат. Приоритетите в нея са „запазване на валутния борд, реформиране на публичния сектор и стимулиране на данъчната политика“, съобщава БТА.

Икономистите на партията са на мнение, че е възможно ставката на данъка върху добавената стойност да бъде редуцирана от 20 на 18 на сто. Това обаче можело да се случи единствено след като стане ясно, че икономическата криза е отминала.

По отношение на предизборните програми на останалите партии Владимир Каролев е заявил, че в тях не са заложени реални и действащи антикризисни мерки. Според Каролев в програмата на ГЕРБ пък има и "сериозен ляв завой". Мнението на икономиста е, че в началото на програмата се споменава за "социална пазарна икономика", което го нямало „никъде другаде, освен в Германия, където има силна намеса на държавата в икономиката“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още