IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем социологически агенции ще извършват проучвания в деня на евроизборите

Това са МБМД Консултинг, Сова-5, Алфа рисърч, ВВСС-Интърнешънъл, АФИС, НЦИОМ и Медиана

17:15 | 20.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Седем социологически агенции ще извършват проучвания в деня на евроизборите

Общо седем са социологическите агенции, които ще имат право да извършват проучвания и екзит пол в деня на изборите за Европейски парламент, след като "МБМД Консултинг“ е получила разрешение за тази дейност, съобщи Ралица Негенцова, говорител на Централната избирателна комисия за Европейски парламент (ЦИКЕП) и на Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирана от БТА.

Досега бяха регистрирани "Сова-5" АД, "Алфа рисърч" ООД, "ВВСС-Интърнешънъл", "АФИС" ООД, НЦИОМ и "Медиана" ООД.

ЦИК за избор на народни представители в националния парламент е определила реда, по който ще се извършва гласуването на плавателни съдове по време на националните избори. Избирателни секции ще се образуват на тези съдове, които ще отплават до 19 часа на 4 юли и имат повече от 20 избиратели, включително пасажерите. Резултатите от изборите в тези секции ще се предават от капитана на кораба чрез радиограми.

До 20 юни е последният срок, в който се подават заявления за гласуване за 41-во Народно събрание в подвижни избирателни урни. Такива урни може да има в секции, където има повече от десет постъпили заявления от граждани с трайни увреждания. Заявленията се подават в общината по местоживеене. До 25 юни Районните избирателни комисии трябва да оповестят списъците с тези лица. Подвижните урни са прозрачни и ще бъдат носени по домовете на гражданите с трайни увреждания от поне двама членове на съответната секционна избирателна комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още