IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ представи листа със 17 кандидати за депутати в европейския парламент

Водач на листата на ГЕРБ е досегашният евродепутат Румяна Желева, втори е също настоящият евродепутат Владимир Уручев

12:03 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
ГЕРБ представи листа със 17 кандидати за депутати в европейския парламент

Партия ГЕРБ представи на пресконференция в БТА своите 17 кандидати за депутати в Европейския парламент за предстоящите избори на 7 юни. Водач на листата на ГЕРБ е досегашният евродепутат Румяна Желева, втори е също настоящият евродепутат Владимир Уручев. Трети в листата е един от членовете на икономическия екип на ГЕРБ - Илиана Иванова.

Като номинация на сдружението ГЕРБ четвърти в листата е създателят на телевизия „Европа“ Емил Стоянов.

Пети в листата на ГЕРБ за ЕП е Мария Неделчева - асистент-професор и научен изследовател в Института по политически науки в Бордо. Шести е докторът по природонаучни науки в университета на Саарланд Андрей Ковачев. Седми - председателят на младежкия ГЕРБ Моника Панайотова. Осми - Преслав Борисов, следват Росица Пенчева, Станислав Петков, Ана Страшимирова, Стефан Шилев, Павлина Николова, Делян Добрев, Мария Рабаджийска, Ренета Рашкова и Ангел Джелъзов.

По думите на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, ръководството на партията се е водило от номинациите от областните структури, както и от принципа за представителност на всички области в страната, а не концентрация на кандидати от по-големите градове, съобщи БТА.

Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надежда, че в бъдещия състав на ЕП ще влязат до осем кандидати за депутати от ГЕРБ.

Кампанията на ГЕРБ за европейските избори ще бъде открита на 17 май в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още