IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две фирми искат да броят гласовете в евроизборите

До 30 април ще стане ясно коя е избраната фирма

17:36 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Две фирми искат да броят гласовете в евроизборите

Две фирми - „Информационно обслужване“ АД и „Аксиопея“ АД са подали днес оферти в Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент (ЦИКЕП) за обработване на изборните резултати от изборите за Европейски парламент през юни. Това обяви Ралица Негенцова, говорител на ЦИКЕП.

До 30 април комисията ще се произнесе коя е избраната фирма.

Бойците от българския военен контингент в Афганистан ще могат да гласуват в две секции в изборите за Европейски парламент, каза още Негенцова, цитирана от БТА. Секциите ще бъдат създадени до 17 май в Кабул и Кандахар, ако има поне 20 души от контингента, които декларират, че искат да гласуват.

Срокът за утвърждаването на избирателните списъци и създаването на Секционна избирателна комисия (СИК) в двата града е 6 юни. Резултатите от гласуването в Афганистан ще бъдат изпращани по електронен път, по защитената връзка на Министерството на отбраната, допълни Негенцова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още