IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентарно представените партии ще могат да купят централите си

Продажбата ще се извършва по пазарна цена, определена от независим оценител, която не може да бъде по-ниска от данъчната оценка на имота, като от нея се приспадат подобренията, направени от партията, която до продажбата е била наемател на имота

10:08 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Парламентарно представените партии ще могат да купят централите си

Партиите, представени в националния и в европейския парламент, ще могат да закупят централите си, реши парламентът с приемането на второ четене на промените в Закона за държавната собственост.

Продажбата на имот - частна държавна собственост, трябва да стане по решение на Министерския съвет без търг, в случай че партията отговаря едновременно на следните условия: настанена е в имот - частна държавна собственост, по реда на Закона за политическите партии; участвала е самостоятелно или в коалиция в избори за Народно събрание; представена е в парламента самостоятелно или в коалиция на основание изборни резултати.

Продажбата ще се извършва по пазарна цена, определена от независим оценител, която не може да бъде по-ниска от данъчната оценка на имота, като от нея се приспадат подобренията, направени от партията, която до продажбата е била наемател на имота.

Лидерът на ДСБ Иван Костов каза в пленарна зала, че ДСБ е гласувала против измененията, защото смятат за нередно партии да придобиват собственост заради участието си във властта. По думите му това е конфликт на интереси.

Иван Сотиров (ОДС) обвини управляващите, че се опитват да си купят на безценица партийните сгради. Откажете се от това нахалство, достатъчно ограбихте, за да си правите и такива предизборни подаръци, коментира той.

В кулоарите на парламента заместник-председателят на ПГ на ДСБ Екатерина Михайлова заяви, че ДСБ ще поиска от президента Георги Първанов да наложи вето върху закона и да го върне за преразглеждане в Народното събрание. Нормално е да поискаме вето, според мен има всички основания и да бъде атакуван пред Конституционния съд, коментира тя, цитирана от БТА. По думите й президентът не може да подмине промените „с мълчание и разбиране към партийните другари“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още