IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учредиха партия „Българска левица“

На учредителното събрание в НДК присъстваха 538 делегати

12:44 | 04.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Учредиха партия „Българска левица“

С българския химн и с "Интернационалът" в НДК започна учредителното събрание на партия "Българската левица", на което присъстваха 538 делегати. На днешния форум трябва да бъде избран 15-членен Национален комитет, който според проектоустава на партията ще избере Политически съвет.

На учредителното събрание ще бъдат избрани и тримата съпредседатели на новата партийна формация. Основните структури на новата партия ще се наричат комитети.

Делегатите гласуваха единодушно избора на Иван Генов за председател на учредителното събрание и на Илия Божинов - за председател на мандатната комисия.

С поздравления към учредителното събрание се обърнаха Минчо Минчев - председател на Отечествената партия, и Сергей Бабурин - лидер на Руския общонароден съюз.

"Русия и България могат да излязат от икономическите трудности по-скоро заедно, отколкото поотделно. Възстановяването на социалните ангажименти на държавата ще способства за благоденствието на населението", каза Бабурин.

Той обърна внимание на проблемите на екологията, решаването на които ще допринесе за бъдещите поколения.

В обръщението си към българските избиратели политическата партия посочва, че ще отстоява борбата срещу бедността да стане национален приоритет, ще иска отмяната на реституцията на царски имоти, намаляването на ДДС за лекарства, учебници и основни храни, отмяната на плоския данък и възстановяването на необлагаемия минимум в размер на 400 лева, премахването на точковата система при пенсиониране, бюджетното финансиране на здравеопазването и осигуряването на безплатен достъп до него, отказът от чужди военни бази и чуждо военно присъствие у нас.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още