IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политическият елит „на разпит“ за икономиката през следващите години

БСК, съвместно с Investor.bg и други медии, организира серия дебати относно икономическите платформи на кандидатите за участие в следващия парламент

13:55 | 20.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Политическият елит „на разпит“ за икономиката през следващите години

Българска стопанска камара, съвместно с Investor.bg и други водещи български електронни и печатни медии, организира серия от дебати между водещите политически сили у нас, посветени на предстоящите избори за национален парламент.

Инициативата, която е под надслов „Изпити, Изводи, Избори 2009“, ще продължи от 23 февруари до 13 април. Ще бъдат проведени общо седем срещи, чиято тематика обхваща всички аспекти на икономическия живот на страната. По време на дебатите ще бъдат отхвърляни всякакви опити за политически компроматни войни, като фокусът ще бъде насочен единствено към икономическите платформи на участващите партии.

По време на дебатите икономическите експерти от политическите партии ще имат възможност да влязат в контакт с хората от бизнеса. Замисълът на БСК и организаторите е по този начин да се заговори за реалните икономически проблеми и да се представят конкретни мерки за преодоляване на трудностите.

В дебатите са избрани да участват осемте водещи политически партии у нас, които имат шанс да попаднат в следващия парламент според оценките на социологическите изследвания. По азбучен ред това са ПП „Атака”, БСП, ПП „ГЕРБ”, ДПС, ДСБ, Движение „Напред”, НДСВ, СДС.

Срещите ще се провеждат всеки понеделник до 13 април, с изключение на официално обявения за почивен ден 2 март.

Първата среща от инициативата ще се състои в понеделник. Тя носи заглавието „Българският проект – икономически приоритети в условия на криза – експортна политика; чуждестранни инвестиции; кредитна политика; капиталов пазар; еврозона; данъчна и бюджетна политики“. Участие в нея са потвърдили следните специалисти: Петър Кънев (БСП), Владислав Горанов (ГЕРБ), Йордан Цонев (ДПС) Димитър Бъчваров (ДСБ), Свилен Габровски (Напред), Милен Велчев (НДСВ) и Мартин Димитров (СДС).

От страна на бизнеса в първата среща участие ще вземат Божидар Данев - председател на БСК и изп. директор на "Интерлийз" АД, Васил Велев - председател на АИКБ и изп. директор на "Стара планина холд" АД, Емил Хърсев - изп. директор на "Хърсев и ко КДА" и Огнян Донев - управител на "Софарма" АД.

Вашите въпроси към участниците в събитието можете да поставяте във форума на Investor.bg или на специалния сайт, посветен на инициативата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още