IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дясната предизборна коалиция готова до началото на март

За нас СДС е приоритетен партньор, казва Петър Москов от ДСБ

12:31 | 07.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петър Москов. Снимка: ДСБ
Петър Москов. Снимка: ДСБ

Дясната предизборна коалиция трябва да бъде готова до началото на март, заяви днес във Варна председателят на предизборния щаб на ДСБ Петър Москов. По думите му това е крайният срок, който ще позволи нормално регистриране на коалицията и старта на структурирането й по места.

За нас СДС е приоритетен партньор, посочи Москов. По думите му за ДСБ е важно да се водят разговори и с БНД и РЗС. Коментарите за отношенията между партията и ГЕРБ през последната седмица са много шум за нищо, бе позицията на Москов. Той подчерта, че двете формации не са правили нищо тайно и задкулисно.

Нормално е да има разговори между двете партии, защото са членове на ЕНП и няма нищо странно, ако след изборите управляват заедно.

Москов посочи, че срещу десните сили е изправено обединение, което може да спечели 120 места в парламента. Ситуацията в момента показва, че ГЕРБ ще спечели 90 мандата, което означава, че дясната коалиция трябва да има поне 40 места, каза Москов.

За Варна председателят на предизборния щаб на ДСБ обяви, че структурата няма проблем. Ако Станишев и Доган действително оглавят листите в крайморския град, ние само ще спечелим, обяви Москов. По думите му и двамата лидери са достатъчно компрометирани и избирателите ще предпочетат десните сили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още