IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още 7 фирми с одобрени проекти по програмата за развитие на селските райони

Предприятията ще осъществят инвестиции за над 13,4 млн. лв.

13:49 | 20.05.10 г.
Още 7 фирми с одобрени проекти по програмата за развитие на селските райони

Нови седем предприятия ще осъществят инвестиции за над 13,4 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

С част от одобрените инвестиции се предвижда изграждане на две нови предприятия за преработка на плодове и зеленчуци - в Пловдив и Ямбол, както и на предприятия за преработка на дървен материал - в Монтана. Останалите проекти са за модернизация и внедряване на нови производствени линии и технологии в млеко- и месопреработвателния сектор, мелничарската промишленост и преработката на растителни масла.

Одобрените проекти са по Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ от програмата, по която се финансират инвестиции в хранително-вкусовата индустрия. Стойността на субсидията, която ще бъде изплатена на кандидатите, ако успешно изпълнят проектите си, е в размер на 6,7 млн. лв.

На 5 май бяха връчени първите 17 договора за изграждане и модернизация на предприятия по мярката с инвестиции на стойност над 59,3 млн. лв., припомнят от фонда.

През тази седмица от фонда са били извършени нови плащания на стойност над 10 млн. лв. по програмата - по общинските мерки, по мярката за създаване на стопанства на млади фермери и по мярката за модернизиране на земеделските стопанства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още