IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По ОП „Конкурентоспособност“ стартират подпомагане модернизацията на фирми

Общият размер на безвъзмездно финансиране е близо 98 млн. лв., проектите ще се приемат до 10 август

16:59 | 11.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
По ОП „Конкурентоспособност“ стартират подпомагане модернизацията на фирми

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (МСП) стартират мярката по оперативна програма (ОП) „Конкурентоспособност” за технологична модернизация на МСП, съобщи днес министър Трайчо Траков.

Общият размер на безвъзмездно финансиране е близо 98 млн. лв. Проекти на фирми по тази мярка ще се приемат до 10 август. Трайков припомни, че според последните промени в изискванията за кандидатстване по ОП, разходите за консултантски услуги вече ще се признават като „допустими“ за еврофинансиране.

Това е втората мярка за финансиране на проекти на бизнеса по ОП „Конкурентоспособност”, която се отваря от началото на годината. В края на март беше обявено набирането на проектни предложения за стартиращи иновативни предприятия с бюджет от общо близо 20 млн. лв.

Също днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов връчи одобрени от Фонд „Земеделие“ договори на кметове на малки общини за финансиране на техни проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Договорите са на обща стойност близо 88 млн. лв. и са по мярката за подпомагане на социални дейности и инфраструктура в икономически слабо развити райони.

Общо сключените договори по тази мярка са 34, отнасящи се за 24 общини в страната. Повечето договори са за финансиране на социални домове за възрастни хора и за деца.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още