IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регистрираха първото рибарско пристанище у нас – в Созопол

Предстои регистрацията на още три рибарски пристанища

12:38 | 26.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Регистрираха първото рибарско пристанище у нас – в Созопол

В Созопол бе регистрирано първото рибарско пристанище у нас. Документът за регистрацията бе връчен днес от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов на управителя на фирмата „Рибни ресурси“ Борислав Стоянов.

В България ще има четири рибарски пристанища, за още две от тях процедурата за регистрацията им е в ход, каза Найденов. Те са в Балчик и Варна. Четвъртото пристанище ще е вероятно по Южното Черноморие, но все още не е уточнено, къде ще бъде то.

Четирите рибарски пристанища ще кандидатстват за общо 16 млн. евро инвестиции. С парите ще бъдат оборудвани и модернизирани кейовете. Пристанище „Созопол“ ще може да усвои четири милиона евро, част от тях вероятно ще се използват за обособяване на места за разтоварване и за закрити лодкостоянки, уточни министърът.

Финансирането ще дойде от оперативна програма „Рибарство“.

Рибарите в Созопол попитаха Найденов за таксите, които ще плащат за своите лодки. Тези такси ще са в пъти по ниски в сравнение с другите европейски страни, ще има и гратисен период, каза в отговор министърът, цитиран от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още