IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата поема ДДС-разходи за проекти по програмата за селските райони

Мотивът за приетото днес постановление са изпитваните от общините-бенефициенти затруднения в изпълнението на проектите по програмата

16:42 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата поема ДДС-разходи за проекти по програмата за селските райони

Правителството осигури до 70 млн. лв. за финансиране на разходи за ДДС на общините по одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007-2013 г.

Средствата са за сметка на годишните разчети за разходите за национално финансиране на Държавен фонд „Земеделие” за 2010 г.

Мотивът за приетото днес постановление са изпитваните от общините-бенефициенти затруднения в изпълнението на проектите по програмата, тъй като по ПРСР не се финансират разходите за ДДС, начислявани върху цената на договорите от изпълнителите на проектите.

ПРСР е на обща стойност 3,242 млрд. евро, в т. ч. около 19,5% съфинансиране от националния бюджет.

Приблизително 20% от общия размер за финансиране от Програмата (около 650 млн. евро) се очаква да бъдат усвоени от общини и други бюджетни предприятия. От това следва, че техните разходи за ДДС се очаква да възлязат на над 300 млн. лв. за целия период на програмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още