IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият министър ще обсъжда с общините изпълнението на европрограмите

Ще се дискутират идеите на местната власт за подобряване на режима за използване на авансовите плащания по всички оперативни програми

11:10 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Новият министър ще обсъжда с общините изпълнението на европрограмите

Назначеният на 18 март министър по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, доскорошен кмет на Габрово, и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще обсъдят днес изпълнението на оперативните програми. Това става ясно от съобщение на Министерски съвет.

От правителството посочват, че по инициатива на премиера Бойко Борисов представители на НСОБР и на управляващите органи на оперативните програми всеки месец дискутират предложенията на общините за подобряване на процеса на управлението на евросредствата.

На срещата днес ще бъдат обсъдени идеите на местната власт за подобряване на режима за използване на авансовите плащания по всички оперативни програми, възможностите за оптимизиране на процедурите по разглеждане и верифициране на искания за плащания и възстановяване на средства, опростяване на процеса на отчетност и др.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още