IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изготвят стратегия за съвместимост на жп системата ни с европейската

Договорът за изготвяне на стратегията е на стойност 395 хил. лв. (без ДДС) и се финансира по оперативна програма Транспорт

10:08 | 25.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Изготвят стратегия за съвместимост на жп системата ни с европейската

Стратегия за внедряване на техническите спецификации за оперативна съвместимост на българската с европейската железопътна система ще бъде изготвена в следващите девет месеца, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Договорът за изготвяне на стратегията е на стойност 395 хил. лв. (без ДДС) и е сключен между министерството и консорциум „ШГВ” (обединение от фирмите „Шуслер план”, „Гама Мениджмънт” АД и „Вектор Бул” ООД), избран след тръжна процедура. Той ще се финансира по Оперативна програма „Транспорт”.

Освен изготвяне на стратегията, консорциумът ще разработи и дългосрочен план за внедряване на техническите спецификации за оперативна съвместимост на трансевропейската конвенционална железопътна система в България в съответствие със законодателството на ЕС.

Оперативната съвместимост на железопътната система в рамките на Общността е способността на дадена железопътна система да позволява безопасно и непрекъснато движение на влакове.

Това зависи от всички регулаторни, технически и експлоатационни условия, които трябва да бъдат спазени, за да задоволят съществуващите изисквания. Тези условия се отнасят до проектирането, конструирането, въвеждането в експлоатация, разширяването, обновяването и поддръжката на частите от системата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още