IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До 100% ще се финансират някои проекти по Програмата за селските райони

Става въпрос за проекти на общини, които не могат да се справят със съфинансирането

16:17 | 24.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
До 100% ще се финансират някои проекти по Програмата за селските райони

Въвежда се до 100% финансиране на част от проектите по две мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007/2013 г. - „Основни услуги за населението” и „Обновяване и развитие на населените места” - чрез изменение в съответните наредби.

Става въпрос за проекти, които не генерират приходи и реализирането им е от обществен интерес, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

На тези изисквания отговарят проектите на общини и тези, подадени от юридически лица с нестопанска цел, читалища или местни поделения на вероизповедания.

С до 100% финансиране на проекти от обществен интерес се цели главно да се подпомогнат дейностите в общини, които не разполагат със собствени средства за съфинансиране на проектите, както това беше изисквано по досега действащата нормативна уредба.

За останалите случаи помощта по двете посочени мерки остава в размер до 70% от стойността на проекта, казват от министерството.

С промените в наредбите е предвидено облекчение и при подаване на заявление от кандидати, които са общини, като то ще може да се подава и от лице, упълномощено със заповед на кмета на съответната община.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още