IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монтират камери и по улиците на Плевен

Системата за видеонаблюдение за превенция на риска е част от общински проект po ОП "Регионално развитие"

15:31 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Монтират камери и по улиците на Плевен

Плевен ще стане поредният град у нас с видеокамери, чрез които ще се следи за нарушения по основните пътни артерии.

Системата за видеонаблюдение за превенция на риска е част от общински проект, представен за разглеждане и оценка по схема за предоставяне на безвъзмездна помощ „Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда” на Оперативна програма „Регионално развитие”.

Изготвеният проект е на обща стойност близо 7,53 млн. лв., като общината участва с 5% собствен принос, в размер на 376 379 лв., става ясно от съобщение на местната администрация.

В обхвата на системата за видеонаблюдение се предвижда да попаднат кръстовищата на: ул. „Стоян Заимов” – ул. „Вардар”, бул. „Христо Ботев” – ул. „Сан Стефано”, бул. „Георги Кочев” – ул. „Гренадерска”, бул. „Георги Кочев” – ул. „Вит” И бул. „Георги Кочев” – ул. „Гренадерска”.

С проекта се предвижда още да се финансира ремонтът на три големи улици в града, както и да се изгради велосипедна алея, която ще започва от пл. „Възраждане” и ще стига до парк Кайлъка.

Планират се и многофункционална спортна площадка и две детски площадки в междублоковото пространство на блок 68 и блок 69 в жк „Сторгозия”, както и четири детски площадки и многофункционална спортна площадка в жк „Дружба”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още