IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предвиждат общо 145 млн. лв. помощи за животновъди през 2010 г.

Изплащането на 10 млн. лв. за агроекология по програмата за селските райони започва в началото на март

15:20 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предвиждат общо 145 млн. лв. помощи за животновъди през 2010 г.

През 2010 г. животновъдите се предвижда да получат общо 145 млн. лв. субсидии от държавата и еврофондовете, е казал днес министърът на земеделието Мирослав Найденов при среща с представители на асоциации от животновъдството, съобщиха от министерството.

По схемата за национални доплащания към директните плащания са предложени за одобрение от Европейската комисия близо 84,9 млн. лв. В тази сума е предложено да влязат и плащания по нови схеми - за отглеждане на месодайни говеда и за клане и износ на угоени говеда за трети страни.

Отделно от тези средства в ЕК са изпратени за одобрение и плащания по схеми за подпомагане на животновъдния сектор с общ финансов ресурс от 45,6 млн. лв. (в т.ч. за подпомагане на млечния сектор и животновъдите в необлагодетелстваните райони). Предвидени са и близо 15 млн. лв. държавни помощи.

Изпълнителният директор на фонд „Земеделие“ Калина Илиева е информирала от своя страна, че в началото на март ще започне изплащането на 10 млн. лв. по мярка „Агроекология” от Програмата за развитие на селските райони. В момента Националната ветеринарно-медицинска служба още обработва подадените документи по мярката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още