IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК даде оценка за съответствие на още две оперативни програми

Така на практика ще можем да ползваме пълния финансов ресурс по 4 оперативни програми на основата на одобрените проекти по тях

12:53 | 10.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК даде оценка за съответствие на още две оперативни програми

Положителна оценка за съответствие от Европейската комисия получиха и оперативните програми "Конкурентоспособност" и "Транспорт", съобщи днес премиерът Бойко Борисов.

Вече 4 от 7-те оперативни програми за България са с положителна оценка на съответствие, т.е. системите на управление и контрол на тези програми отговарят на европейските изисквания. Вчера беше съобщено, че положителна оценка за съответствие са получили оперативните програми „Регионално развитие“ и „Техническа помощ“.

Така на практика България ще има възможност да ползва пълния финансов ресурс по посочените оперативни програми на основата на одобрените проекти по тях. Този ресурс е общо около 4,7 млрд. евро (вкл. националното съфинансиране).

По ОП „Конкурентноспособност“ основни бенифициенти са частните фирми, а по ОП „Транспорт“ - държавата в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура“. Наскоро беше съобщено, че до средата на годината по ОП „Конкурентноспособност“ се предвижда да стартират 6 мерки на обща стойност 133 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още