IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на февруари ще сме попълнили документите за европарите за „Тракия“

До края на март апликационните форми трябва да бъдат одобрени от транспортното министерство и изпратени в ЕК

14:13 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
До края на февруари ще сме попълнили документите за европарите за „Тракия“

До края на февруари трябва да приключи работата по апликационните форми, с които страната ни кандидатства за финансиране на строителството на автомагистрала „Тракия“ по оперативната програма „Транспорт“.

Това стана ясно от изказване по време на пресконференция в София Клаус-Дитер Щоле, член на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“.

До края на март апликационните форми трябва да бъдат одобрени от транспортното министерство и изпратени в ЕК.

ЕК се нужда от около два месеца, за да бъдат проверени и одобрени документите, което е предпоставка за осигуряване на 85 на сто от еврофинансирането за довършването на магистралата, посочи Клаус-Дитер Щоле.

Лот 2 на магистрала „Тракия“ - участъкът между Стара и Нова Загора – искат да изграждат общо осем компании, самостоятелно или в консорциум. От комисията по избор на изпълнител поясниха за Investor.bg в деня на отварянето на офертите, че от решаващо значение за избор на изпълнителя ще е ценовите, а не техническите периметри от предложенията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още