IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделците ще получат пълния размер на плащанията за площ през февруари

До средата на декември 2009 г. бяха изплатени близо 500 млн. лева от целия пакет, който е около 700 млн. лева

13:54 | 05.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Земеделците ще получат пълния размер на плащанията за площ през февруари

До края на февруари ще бъдат изплатени максимално средствата от преките плащания за единица площ, каза пред журналисти днес министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той уточни, че животновъдите вече са получили пълния размер на парите си от националните доплащания, които са в размер на 61 млн. лева.

На всички, които нямат проблеми с документите и установени нередности, са изплатени 100 процента от европейските субсидии, каза Найденов, цитиран от БТА.

За момента обаче едва 15 на сто от средствата, предвидени по схемата за плащане на единица площ, са достигнали до зърнопроизводителите, стана ясно от изявлението.

Найденов заяви, че при превеждането на парите не е проявявана избирателност. Парите са разпределяни по списък, изготвен от Асоциацията на зърнопроизводителите в България, като предимство са имали най-нуждаещите се. Останалите ще чакат месец-два, но в никакъв случай крайният срок - 30 юни, заяви министърът.

До средата на декември 2009 г. бяха изплатени близо 500 млн. лева от целия пакет, който е около 700 млн. лева, припомни Мирослав Найденов. Това прави две-трети от средствата и се случва за първи път, коментира той. За останалите средства имаме необходимата организация, но за това трябва финансов ресурс, припомни министърът. Там където има застъпвания и проблеми, ще бъдат извършени повторни проверки, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още