IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одитът на средствата за депото за отпадъци в Златица при прокурор

Депото е трябвало да бъде пуснато в експлоатация през 2007 г., но обектът не е завършен

14:08 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Одитът на средствата за депото за отпадъци в Златица при прокурор

Сметната палата изпрати на главния прокурор на България доклада за извършения одит на предоставените целеви средства на Община Златица за изграждане на депо за твърди битови отпадъци за периода от 1 януари 2003 до 31 декември 2007 г., съобщиха от палатата.

Одитът е осъществен от Териториалното поделение на Сметната палата - София. Одитният екип е проверил как се прилагат нормативните актове, законовите разпоредби и технологичните правила по проектиране, възлагане, строителство, финансиране и контрол на екологичния обект.

Депото е трябвало да бъде пуснато в експлоатация през 2007 г., но обектът не е завършен.

Съгласно националната програма за управление на отпадъците през периода 2008 – 2013 година регионално депо “Златица” е определено да бъде използвано от общините Златица, Чавдар, Мирково, Пирдоп, Челопеч, Антон, Копривщица, Панагюрище и Стрелча.

Заради забавянето при изграждането на регионални депа за битови отпадъци в страната, включително и това в Златица, не е изключено Европейската комисия да наложи санкция на България, каза през юли зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още