IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мениджъри ще могат да учат бизнес китайски по европрограма

Финансирането на четиригодишния проект се осъществява от ЕК и правителството на Китай и е в размер на общо 23 млн. евро

13:49 | 02.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мениджъри ще могат да учат бизнес китайски по европрограма

Мениджъри от България и останалите страни членки на Европейския съюз ще имат възможност да научат бизнес китайски и да добият професионален опит в Китай в рамките на финансираната от ЕС програма за обмен и обучение на мениджъри в Китай (EU-China Managers Exchange and Training Program METP).

Програмата METP е съвместна инициатива на Европейската комисия и китайското правителство и е предназначена за мениджъри на малки и средни предприятия и неправителствени организации, както и за индивидуални предприемачи с интерес към Китай.

По време на 10-месечната програма одобрените кандидати ще участват в 7-месечно обучение за междукултурен обмен, обучение по бизнес китайски, специализирани семинари, посещения в китайски компании, градове и институции. Участниците ще имат и тримесечен стаж в китайска или европейска компания, работеща в Китай.

Крайният срок за подаване на заявления за участие изтича на 7 януари 2010 г. Кандидатите трябва да имат минимум пет години професионален опит, посочват от програмата.

METP стартира през юли 2006 г. като четиригодишна междуправителствена програма, състояща се от четири набора. В нейните рамки около 400 мениджъри от Китай и ЕС са получили възможност за обучение и специализиран стаж.

“Откакто стартира програмата, броят на заявките от целия Европейски съюз и Китай непрекъснато нарастваше. Това е ясен показател, че мениджърите на средно управленско равнище са силно заинтересувани от икономическия потенциал, който китайският пазар може да предложи на европейския бизнес. Успехът на програмата и растящият интерес на европейските мениджъри да изградят трайни бизнес отношения с Китай са причината да удължим програмата с още една вълна, която ще стартира през 2010 г.”, заяви Стефан Хел, ръководител на екипа на METP в Пекин.

Финансирането на проекта се осъществява от Европейската комисия и правителството на Китай и е в размер на 23 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още