IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха 18 договора с общини по ОП „Регионално развитие“ за 133 млн. лв.

Срокът за изпълнението на договорите е 24 месеца, като през пролетта на 2010 г. се предвижда да започнат строителните дейности

11:59 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Подписаха 18 договора с общини по ОП „Регионално развитие“ за 133 млн. лв.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) днес бяха подписани 18 договора на обща стойност 133 млн. лв. по схемата „За подобряване на градската среда“ по оперативната програма (ОП) "Регионално развитие".

Тези проекти през септември бяха прегледани от експерти, за да се подобрят ценовите им параметри. Първоначалната им обща стойност беше 163 милиона лева, отбеляза зам.-министър Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

Общата стойност на схемата по ОП „Регионално развитие“ е над 244 млн. лева. В момента има отворена схема за 110 млн. лева, по която ще могат да кандидатстват с проекти всички общини, които не са били одобрени при първото обявяване. Крайният срок за подаване на проектните предложения е началото на януари 2010 г.

Сред подписаните 18 договора, три са на големи общини – Столична, Русе и Пловдив. Срокът за изпълнението на договорите е 24 месеца, като през пролетта на 2010 г. се предвижда да започнат строителните дейности по проектите.

Представители на общините, чиито договори по проектите бяха подписани днес, съобщиха, че изпитват затруднения при финансиране изпълнението на проектите и поискаха ускоряване на междинните плащания по тях. Досега получаването на авансовото плащане отнема между три и девет месеца.

Зам.-министърът отбеляза, че за да се облекчи процесът на плащането, е отменено изискването да има анексиране на всяка малка промяна в проектите. Вече това ще става веднъж или два пъти годишно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още