IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Около 10 млн. лв. ще струва преброяването на земеделските стопанства

На базата на този анализ ще се планират европейските средства за селско стопанство, предоставени на България за следващия програмен период - 2014 - 2020 г.

15:41 | 08.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Около 10 млн. лв. ще струва преброяването на земеделските стопанства

Около 10 млн. лв. ще струва преброяването на земеделските стопанства, заяви днес заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов, цитиран в съобщение на Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

На такава стойност е одобрената от Министерство на финансите финансова обосновка на Законопроекта за преброяването на земеделските стопанства, който ще бъде представен за разглеждане на следващо заседание на Министерския съвет.

Четири милиона лева от тази сума се очаква да бъдат предоставени от Европейската комисия.

Според зам.-министъра преброяването на земеделските стопанства през 2010 г. е от изключителна важност, тъй като на базата на резултатите от анализа ще се планират европейските средства за селско стопанство, предоставени на страната ни за следващия програмен период - 2014 - 2020 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още