IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Специална комисия ще разсъждава за година над кризата в Европа

Целта на новата структура е да се анализира въздействието на финансовата криза и да се предложат нови мерки за нейното посрещане

20:19 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Специална комисия ще разсъждава за година над кризата в Европа

За създаването на специална комисия за икономическата и финансова криза ще гласува Европейският парламент (ЕП) на 8 октомври, съобщават от институцията.

Целта на новата структура е да се анализира въздействието на финансовата криза и да се предложат нови мерки за нейното посрещане.

Комисията ще бъде съставена от 45 членове и ще работи една година.

Постоянните комисии по финансови, икономически и социални въпроси ще запазят всички свои настоящи компетенции.

Специалната парламентарна комисия на първо място ще трябва да извърши оценка на положението, както и на предприетите действия от страна на ЕС и на държавите членки за противодействие на кризата. Тези наблюдения ще бъдат обобщени в два доклада, които ще бъдат представени по средата и в края на мандата на комисията.

Парламентарната комисия в процеса на своята работа ще организира изслушвания с участието на социални партньори, експерти, представители на националните правителства и парламенти. Тя ще може да участва също и в законодателната работа на постоянните парламентарни комисии, давайки своето мнение по въпроси в областта на нейната компетентност, обясняват от ЕП.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още