IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва набирането на проекти за трансгранично сътрудничество с Турция

Общата стойност на средствата по програмата за периода 2007-2009 г. е 11,814 млн. евро, като от тях 10,042 млн. евро са от ЕС

11:26 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Започва набирането на проекти за трансгранично сътрудничество с Турция

От днес започва набирането на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Управляващ орган по програмата е Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ към МРРБ с ръководител заместник-министър Лиляна Павлова.

Целта на програмата е да се насърчи устойчивото икономическо развитие, да се подобри цялостното социално развитие и качеството на живота, както и да се насърчи сближаването между хората и общностите в трансграничния район, се посочва в съобщението.

Общата стойност на средствата по програмата за периода 2007-2009 г. е 11,814 млн. евро, като от тях 10,042 млн. евро са от ЕС, а останалите 1,772 млн. евро са национално съфинансиране от българска и турска страна.

Предвидената сума по първата покана за проектни предложения е 6,294 млн. евро. Отпусканите суми за отделни проекти ще бъдат между 10 хил. и 600 хил. евро.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 28 декември тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още