IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК разблокира парите по САПАРД

Директорът на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” Жан-Люк Демарти е подписал плащанията по програмата

14:36 | 10.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК разблокира парите по САПАРД

Започва изплащането на блокираните средства по програма САПАРД, след като директорът на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия Жан-Люк Демарти обяви, че е подписал плащанията по програмата, съобщиха от земеделското министерство.

На срещата си с Жан-Люк Демарти земеделският министър Мирослав Найденов е подчертал, че усвояването на средствата по САПАРД ще става по правилата на ЕК. „Ще направим всичко възможно лошите практики от програмата да не се пренесат в програмата за развитие на селските райони”, каза Найденов.

До момента по САПАРД са платени 2404 проекта със субсидия в размер на 793,902 млн. лв. Общо по всички мерки по САПАРД остават за плащане 321 проекта със субсидия на обща стойност 156,068 млн. лв.

Над 300 проекта, които не са обработени, трябва да бъдат изплатени до края на годината, обяви Найденов. За всички оставащи за плащане проекти проверките на място са приключили с изключение на община Велинград, Борован и Белослав.

Обществените поръчки по 51 проекта са в процес на обработка и ще бъдат завършени до края на септември по публичните мерки. Общо по всички частни мерки остават за плащане 184 проекта със субсидия на стойност 86,99 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още