IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира набирането на проекти по програмата за сътрудничество с Гърция

Средствата по програмата за България са 60 млн. евро, а набирането на проекти ще продължи до 30 октомври

17:15 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира набирането на проекти по програмата за сътрудничество с Гърция

От днес официално стартира набирането на проекти по „Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007–2013 г.”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Общият бюджет за България и Гърция по програмата възлиза на почти 130,28 млн. евро, като от тях 110,73 млн. евро (85%) се осигуряват от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), а останалите средства са национално съфинансиране от двете страни.

Средствата по програмата за България са 60 млн. евро, а набирането на проекти ще продължи до 30 октомври 2009 г.

Целта на програмата е да се насърчи развитието на българо-гръцкия трансграничен регион, като се осигури регионално сближаване и се повиши конкурентоспособността на фирмите. Стратегическите цели на програмата са: засилване на привлекателността на региона чрез повишаване на качеството на живот и подобряване на структурите на достъпност, увеличаване на конкурентоспособността чрез насърчаване на предприемачество, създаване на мрежа за сътрудничество и инвестиране в човешки ресурси.

Ще бъдат финансирани проекти по следните приоритетни оси: „Качество на живот”, „Достъпност”, „Конкурентноспособност и човешки ресурси” и „Техническа помощ”.

По първите три приоритета на програмата могат да кандидатстват обществени лица и организации, академични и научно-изследователски институти, местни здравни центрове, държавни организации за култура, еврорегиони и бизнес съюзи или организации. Приоритетна ос „Техническа помощ” касае единствено управлението и администрирането на програмата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още