IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уточниха парите за завода за преработка на софийския боклук

Премиерът подчерта, че държавата ще съфинансира проекта. От общата необходима сума от 183 млн. евро държавното финансиране е 11%

13:03 | 19.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Уточниха парите за завода за преработка на софийския боклук

Общо 183 млн. евро ще струва изграждането на завода за преработка на боклука на София. 50 млн. евро от тях ще осигури Столична община.

Останалите 73% от стойността на проекта ще дойдат от оперативна програма „Околна среда“, това стана ясно след изказвания по темата на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

Европроектът ще се финансира на 15% от държавата, т.е. с 19,95 млн. лв. Тази сума представлява по-малко от 11 на сто от общата предвидена стойност на новия завод.

Коментарът на премиера Бойко Борисов след обявяването на част от посочените цифри е: „Изпълних обещанието си към столичани държавата да съфинансира изграждането на завода за битови отпадъци“.

Борисов заяви още, че обсъждането на финансовата рамка на бюджета за 2010 г. е отложено за следващата седмица, „защото министрите имат много нови предложения, а и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков (тогава) ще се върне от САЩ“.

Преди минути от финансовото министерство пък обявиха, че се отлага предвидената за днес от 14 часа пресконференция в министерството с участието на Дянков чрез аудио-визуална връзка. Причината - „промени в дневния ред на заседанието на Министерски съвет“. Темата на пресконференцията беше „Акцентите в Средносрочната фискална рамка за периода 2010-2013 г.“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 19.08.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още