IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Н. Василев: Дано не се получи вакуум при преструктуриране на министерството

Министърът се похвали, че единствено ОП "Административен капацитет" е усвоила на 100% евросредствата, сред общо 200 програми в ЕС

10:20 | 07.07.09 г.
Н. Василев: Дано не се получи вакуум при преструктуриране на министерството

При 181 млн. лв. за усвояване по оперативна програма „Административен капацитет” за 7-годишния период за година и половина сме стартирали 25 процедури, по които са кандидатствали над 1000 проекта, заяви Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа, по време на конференцията "Предивикателства пред корпоративната социална отговорност", която се провежда днес в София.

Вече се изпълняват 250 проекта по ОП "Административен капацитет", 3 са приключили, а 130 ще приключат до есента. Дано при преструктуриране на програмата и министерството от новото правителство не се получи вакуум с липса на сертифициран орган, което да забави работата по програмата за дълъг период, изрази надеждата си Василев.

До момента сме изплатили 54 млн. лв., като засега това е повече от всяка друга програма в България, въпреки че другите програми са много по-голями, каза още Василев.

По думите му спрямо други над 200 програми в ЕС сме първи, защото никъде не са усвоили на 100% средствата за 2007 г., както при нас. След няколко месеца ще бъдат усвоени на 100% и средствата за 2008 г.

Така например проектът за Корпоративна социална отговорност е на стойност 278 хил. лв., като с част от средствата се провежда и днешната конференция, сподели Василев. Проектът подкрепя важни обществени дейности и организации, които винаги трябва да бъдат покрепяни, смята министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още