IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Иванов: Производствената програма на Холдинг Пътища е 200 млн. лв.

Днес беше пуснат в експлоатация пътен участък в Русе, изпълнител по който бе компанията

13:39 | 03.07.09 г.
Иван Иванов: Производствената програма на Холдинг Пътища е 200 млн. лв.

Консолидираната производствена програма на Холдинг Пътища само за тази година е над 200 млн. лв., заяви за Investor.bg днес по време на откриването на разширението на русенския булевард „България”, Иван Иванов, член на УС на инфраструктурния холдинг.

Припомняме, че през март месец компанията прогнозира консолидирани приходи от 220 млн. лв. за 2009 г. и печалба от 10 млн. лв.

Холдинг Пътища АД е изпълнител на обекта „Транзитни пътища IV – Рехабилитация на републиканската пътна мрежа, ЛОТ №8, част от който е бул. „България” в Русе.

Ремонтните дейности по възстановяването на отсечката от булеварда, която е с дължина 8 километра, продължиха три години, като общата стойност на проекта възлезе на 10 млн. евро.

Общата стойност на обекта „Транзитни пътища IV – Рехабилитация на републиканската пътна мрежа, Лот №8 възлиза на 81 млн. евро, като 75% от тях ще бъдат финансирани от Европейската инвестиционна банка, а останалите 25% от държавния бюджет.

Булевард „България” в Русе е северният вход на страната по т. нар. Европейски Транспортен Коридор №9 и част от Републиканската пътна мрежа. Интензивността на движението е една от най-високите в страната за пътно съоръжение от подобен характер, като над 25 на сто от движението е от тежкотоварни автомобили. По булеварда влиза и излиза над 40% от транзитния автомобилен товарооборот на страната.

Голяма част от дейността на Холдинг Пътища АД през последните години е свързана с европейските фондове. От началото на 2008 г. са спрени плащанията за България по проекти, финансирани по програми ИСПА, ФАР и САПАРД във връзка с констатирани нередности при изразходването на парите. От началото на май 2009г. бяха възстановени плащанията за България по програма ИСПА в размер на 115 млн. евро.
 

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още