IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха кредити за три общини по две оперативни програми

Берковица и Дряново ще получат кредити за изпълнението на проекти по ОП „Регионално развитие”, а Угърчин - за проект по ОП „Околна среда”

14:47 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха кредити за три общини по две оперативни програми

Отпускането на кредити на три общини за подпомагане на успешното изпълнение на проекти по две от оперативните програми одобри вчера Съветът на директорите на Фонда за органите на местно самоуправление в България - ФЛАГ ЕАД.

Одобрените за кредитиране общини са Берковица, Дряново и Угърчин, съобщиха от ФЛАГ. Берковица и Дряново ще получат кредити за изпълнението на проекти по Оперативна програма (ОП) „Регионално развитие”, а Угърчин - за проект по ОП „Околна среда”.

На общините Берковица и Дряново е отпуснато финансиране съответно от над 392 хил. лв. и над 325 хил. лв. Кредитите са за изпълнение на проекти, свързани с ремонт, оборудване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователни институции.

Отпуснатото финансиране на община Угърчин е в размер на 103 хил. лв. Средствата ще бъдат използвани за осъществяване на проект за техническа помощ за подготовка на инвестиционен проект за доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още