IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Замразиха проект за водна инфраструктура по ОП „Околна среда“

Ще се изясняват жалби срещу избрания строител –фирма, близка до кмета на Дулово, където е и проектът

17:11 | 26.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Замразиха проект за водна инфраструктура по ОП „Околна среда“

Проект на община Дулово за изграждане на водна инфраструктура със средства от оперативната програма „Околна среда“ е временно замразен до изясняване на жалбите срещу обществена поръчка за избор на строител. Това съобщи пресцентърът на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Избраният строител по проекта е „Джеми“ ООД, чийто търговски директор е Сали Табаков - брат на кмета на Дулово Митхат Табаков.

Проверки на водните проекти по ОП „Околна среда“ започнаха съвсем наскоро след предупреждение от Европейската комисия, че България може да загуби пари по програмата.  

Управляващият орган на програмата проверява всички обстоятелства и евентуални нередности. По проекта плащания не са извършвани и не се извършват.

Отдел „Предварителен контрол“ на програмата може да се произнесе едва след като има решение на компетентния по случая орган - КЗК, или съда, се посочва в съобщението на министерството. За становището на Управляващия орган на програмата е информирана Европейската комисия, допълват от МОСВ.

Проектът в Дулово беше подписан от министъра на околната среда и водите в края на миналата година, заедно с проекти за водна инфраструктура на още 45 общини, като общата сума на договорите е 219 млн. лв.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още