IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С месец и половина по-рано плащат тази година на фермерите за единица площ

Мярката се налага заради трудностите през тази година в резултат на високите разходи за производство и ниските цени на земеделската продукция

16:58 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
С месец и половина по-рано плащат тази година на фермерите за единица площ

С месец и половина по-рано да започне изплащането на директната подкрепа по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) за 2009 г., реши Управителният комитет за директни плащания към Европейската комисия, съобщиха от Министерство на земеделието.

Плащанията до момента се извършваха в периода от 1 декември до 30 юни на следващата календарна година. Само за тази година изплащането на средства по линия на директните плащания ще започне от 16 октомври 2009 г., а не от 1 декември.

Тази мярка е наложителна с цел да се подпомогнат земеделските стопани за преодоляване на сериозните трудности през тази година в резултат на високите разходи за производство и ниските цени на земеделската продукция.

Плащането от 16 октомври тази година ще е до 70% от размера на подкрепата по заявленията за подпомагане по СЕПП за 2009 г. и ще може да се извършва само след окончателното приключване на проверките на условията за допустимост. След 1 декември 2009 г. земеделските стопани ще получат пълният размер на подкрепата.

Формалното приемане на мярката и публикуването й в „Официален вестник” на Европейския съюз ще стане до няколко седмици, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още