IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неправителствени организации търсят еврофинансиране за над 15 млн. евро

Във Фонда за подкрепа на неправителствените организации в България са постъпили 383 проектни предложения за 2009 г.

16:52 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Неправителствени организации търсят еврофинансиране за над 15 млн. евро

Във Фонда за подкрепа на неправителствените организации (НПО) в България са постъпили 383 проектни предложения за 2009 г., стана ясно след приключването на приема на проекти по Втора покана, отнасяща се за тази година. Фондът е част от изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и посредством него Исландия, Лихтенщайн и Норвегия ще предоставят на страната ни финансова помощ на обща стойност 1,86 млн. евро за периода 2008 - 2010 г.

Общата сума по Втора покана за набиране на проектни предложения е 869 хил. евро, а търсеното финансиране по постъпилите проекти е за над 15 млн евро.

От постъпилите предложения 103 са за опазване на околната среда и подпомагане на устойчивото развитие, като в тази област Фондът за подкрепа на НПО разполага с 334 хил. евро по Втора покана. Проектите за предоставяне и развитие на социални услуги (като здравни грижи и грижи за деца) са 150, а бюджетът на фонда в тази сфера е 316 хил. евро по поканата за 2009 г. Бюджетът на фонда по оста за развитие на гражданско общество и защита на човешките права възлиза на 218 хил. евро, а постъпилите по тази ос проектни предложения са 130.

Резултатите от проверката по административно съответствие на проектите се очаква да бъдат готови към средата на юли, а резултатите от качествената оценка – през септември 2009 г., съобщиха от Фонда за подкрепа на НПО.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още