IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Експерти и журналисти инспектират строежа на автомагистрала Люлин

На утрешното посещение на магистралата са поканени и кметските екипи и областните управители на София и Перник

14:30 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Експерти и журналисти инспектират строежа на автомагистрала Люлин

Открита инспекция на магистрални участъци от автомагистрала „Люлин” с представители на медиите организира утре, 18 юни, Националната агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ), съобщиха от агенцията.

Екипът на инспекцията ще се води от вицепремиера Меглена Плугчиева, като в групата участват министърът на транспорта Петър Мутафчиев, зам.-министър Весела Господинова, Нели Йорданова – директор дирекция „Координация на програми и проекти” в Министерство на транспорта, и Боряна Пенчева – директор дирекция „Управление на средствата от ЕС” в Министерство на финансите.

На посещението са поканени и кметските екипи и областните управители на София и Перник.

Обходът на магистралния участък ще продължи един час – от 11 до 12.00 ч., и включва спиране на различни участъци с възможност за снимки. По време на спиранията представителите на НАПИ ще дадат информация за напредъка на строително-монтажните дейности на магистралата.

По-рано през месеца от НАПИ изразиха увереност, че строежът на магистралата ще приключи в предвидения по договор срок – през 2010 г., въпреки че от Европейската комисия изказаха прогнози, че магистралата ще бъде завършена 2011-2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 17.06.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още