IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хампарцумян поиска по-големи кредитни линии от държавата за големите банки

Оглавяваната от Хампарцумян Уникредит Булбанк е най-голямата банка по активи у нас

14:28 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Хампарцумян поиска по-големи кредитни линии от държавата за големите банки

Дейността на държавната Българска банка за развитие (ББР) е много полезна в условията на настоящата криза, но биха могли да бъдат направени някои промени. Такова е мнението на главния изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян, което той изрази по време на днешната среща между ГЕРБ И КРИБ.

По думите на Хампарцумян кредитните линии, които отпуска ББР на търговските банки, за да се стимулира кредитирането на малките и средни предприятия (МСП), се дават при много стриктни изисквания, но според него би трябвало на по-големите банки да се отпускат по-големи по размер кредитни линии.

Уникредит Булбанк е най-голямата банка у нас по размер на активите.

Парите, отпускани от ББР, по така наречената втора антикризисна мярка, са от Европейския инвестиционен фонд, с който подписахме споразумение след година преговори. Осигурени са 200 млн. евро в изпълнение на приоритетна ос 3 „Финансови ресурси за развитие на предприятия” на Оперативна програма (ОП) „Развитие на конкурентоспособността”.

Представителите на ГЕРБ също изразиха положително становище за дейността на ББР, като предложиха правомощията на финансовата институция да се разширят и към нея да премине и Агенцията за експортно застраховане.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още