IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Създадоха онлайн библиотека за ДВИ с еврофинансиране

Към момента библиотеката съдържа 321 материала

14:21 | 11.06.09 г.
Създадоха онлайн библиотека за ДВИ с еврофинансиране

В рамките на проектните дейности по проект „Повишаване на знанията и уменията за качествена и ефективна комуникация при разкриване на информация пред държавните регулаторни органи и инвестиционната общност” по ОП „Административен капацитет” е изработена и функционира онлайн библиотека с материали, подпомагащи повишаване на знанията и уменията в областта на връзки с инвеститорите и разкриване на нформация на целевата група - директори за връзки с инвеститорите. Библиотеката е изпълнена под ръководството и със съдействието на партньора на фондация „Атанас Буров” по проекта – Българската асоциация по връзки с инвеститорите /БАВИ/.

Към момента библиотеката съдържа 321 материала по връзки с инвеститорите, включително разкриване на информация, корпоративно управление, капиталови пазари, корпоративни финанси, нормативна уредба, комуникация, макроикономика, полезна информация, включително добри практики, обучения и полезни връзки. Нейното съдържание ще продължи да се обогатява с нови материали. Тя съдържа и функция „търсене” по ключови думи, заглавие, автор и източник. Използвана е и за разпространение на изработени по проекта аналитични, информационни и обучителни материали.

Достъпът до онлайн библиотеката е чрез подсекции на сайтовете на партньорите Фондация Буров и БАВИ. С нейното изграждане и функциониране се създават условия за непрекъснатост в повишаването на квалификацията и компетентността на членовете на партньорите и други браншови организации от финансовия сектор, смятат от Фондация Буров.

Публикуван е и пълният текст на дискусията на проведената на 27 май 2009 г. Кръгла маса „Българският капиталов пазар - прозрачност, правна защита, саморегулация” на. Във форума взеха участие 101 представители на финансови институции и публични дружества - емитенти на ценни книжа и финансови инструменти, инвестиционни посредници, управляващи дружества, адвокатски кантори, академичната общност и директори за връзки с инвеститорите.

Резултатите от проекта, в т.ч. онлайн библотеката ще бъдат представени на пресконференция в средата на месец юли 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още