IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сметната палата проверява обществени поръчки с пари по САПАРД в 13 общини

Проверката е във връзка с информация за проблеми по прилагането на публичните мерки по програма САПАРД

12:37 | 11.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Сметната палата проверява обществени поръчки с пари по САПАРД в 13 общини

В рамките на предстоящите финансови одити на 13 общини, залегнали в програмата за одитната дейност на Сметната палата за 2009 г., Сметната палата ще обърне специално внимание на обществените поръчки, възложени от съответните общини със средства по програма САПАРД, съобщиха от палатата.

Проверката на обществените поръчки със средства по програма САПАРД е във връзка с информация за проблеми по прилагането на публичните мерки по програма САПАРД, която заместник-министър председателят Меглена Плугчиева е изпратила на председателя на Сметната палата Валери Димитров.

Информация за резултатите от одитите ще бъде предоставена след тяхното приключване.

Съгласно Закона за Сметната палата, Сметната палата работи по годишна програма, като сама определя обектите за одитиране в нея. Само Народното събрание може да й възлага до 5 одита годишно със специални решения, припомнят от палатата.

Ще бъдат направени одити на финансовото управление на общините Ветрино, Горна Малина, Костенец, Плевен, Правец, Приморско, Разград и Силистра.


В общините Годеч, Каварна и Цар Калоян ще бъде направен одит на системите за вътрешен контрол и вътрешен одит, а такъв само на системите за вътрешен контрол ще бъде проведен в община Димово. В община Пещера ще бъде направен одит на възлагането на обществените поръчки на.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още