IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започна изграждане на индустриална зона в община Стара Загора

Спечелилите общини от страната по проект „Развитие на индустриални зони” на МРРБ са 24

14:11 | 10.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Започна изграждане на индустриална зона в община Стара Загора

С първа копка на Индустриална зона в землището на с. Еленино днес започна реалното изграждане на зоната по проект, спечелен от община Стара Загора, съобщиха от общината.

Проектът е одобрен по програма ФАР - „Развитие на индустриални зони“.

Изпълнител на обекта е консорциум „Примастрой”. Изпълнител и надзор на обекта са одобрени след процедури и търгове, проведени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Спечелилите общини от страната по проект „Развитие на индустриални зони” на МРРБ са 24 и съгласно условията на проекта получават техническа помощ за изработване на инвестиционните проекти. Само 13 общини, сред които и Стара Загора, са успели да подготвят необходимите документи за участие в следващата втора фаза от проекта, в който освен техническа помощ получават финансиране и за строителни работи.

Общата сума на проекта за всички общини е в размер на 13,5 млн. лв, от които за община Стара Загора финансирането е в размер на 1,65 млн. лв. без ДДС.

С тези средства се финансира техническа помощ за община Стара Загора за проекта и за изграждане и рехабилитация на техническа инфраструктура за зоната, която е с обща площ от близо 206 хил. кв. м.

Индустриалната зона се намира югозападно от гр. Стара Загора, в близост до пътя гр. Стара Загора – с. Калояновец, и е с предназначение предимно за производствена зона.

Към настоящия момент по проекта е приключила фаза 1, по която община Стара Загора е получила техническа помощ, проведени са обучения на служители от общината и са изготвени и одобрени работни проекти по няколко части на техническата проектна документация – за пътни връзки, за захранване с електричество и др.

От декември 2007 г. досега община Стара Загора е разработила общо 26 проекта по национални и европейски програми на обща стойност 77,316 млн. лв. От тях одобрени за финансиране са 15 проекта на обща стойност 28,393 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още