IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно на Адванс Екуити Холдинг получава безвъзмездно 1,4 млн. лв.

Финансирането е за проект на стойност 2,84 млн. лв., половината от които ще бъдат рефинансирани чрез безвъзмездната помощ по договор с ДФ Земеделие

15:20 | 08.06.09 г.
Дъщерно на Адванс Екуити Холдинг получава безвъзмездно 1,4 млн. лв.

Дружеството Ремусс ООД е подписало договор с ДФ Земеделие за безвъзмездна финансова помощ по Мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от Адванс Екуити Холдинг АД.

Ремусс ООД е 67% собственост на Агро Тера Север АД, чийто мажоритарен акционер, притежаващ 90% от капитала, е Адванс Екуити Холдинг АД.

Финансирането ще бъде отпуснато след реализирането на проект за придобиване на селскостопанска техника – два броя зърнокомбайни с шест броя адаптери за слънчоглед и царевица, и два броя трактори с плугове.

Проектът е на стойност 2,84 млн. лв., половината от които ще бъдат рефинансирани чрез безвъзмездната помощ.

Освен в рамките на проекта по ПРСР, групата Агро Тера Север е в процес на придобиване на селскостопанска техника на европейските производители Horsch, Fendt, Hawe, Caffini и Rabe за още 3,83 млн.лв. Финансирането на всички покупки ще бъде осъществено чрез собствени средства, финансов лизинг и банково кредитиране.

Инвестициите в земеделие на Адванс Екуити Холдинг АД стартираха през 2006 г., като за краткото си съществуване досега групата Агро Тера Север успя да се превърне в един от крупните производители на селскостопанска продукция в Северозападна България.

През стопанската 2008/2009 г. компаниите от групата увеличиха с близо 40% размера на обработваните земеделски площи в сравнение с 2007/2008 г. В резултат на това през настоящата година са засети и обработвани над 51 хил. дка, от които по-голяма част са в района на общ. Враца и общ. Брегово (Видинска област).

Очакваните добиви за стопанската година възлизат на над 15 хил. т. пшеница, основна част от които ще бъдат с качество на хлебно зърно и над 3 хил. т. маслодайни семена от слънчоглед и рапица.

През 2008 г. групата Агро Тера Север инвестира в изграждането на модерно силозно стопанство в гр. Враца с вместимост 7,5 хил. т. зърно, придобиването на незавършен фуражен завод край гр. Брегово и закупуването на селскостопанска техника за обработка и прибиране на продукция.

Средносрочните планове на групата включват увеличаване на добивите чрез използването на напоителни системи, разширяване на капацитета за съхранение на зърно, оптимизиране на производствените процеси и подобряване на ефективността при реализацията на готовата продукция. Оползотворяването на остатъчните био-продукти от производството е също сред приоритетните задачи на групата.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на Адванс Екуити Холдинг АД.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още