IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва рехабилитация за над 200 млн. лв. на 300 км пътища

Областите, в които ще се извърши рехабилитация на пътни участъци, са Монтана, Плевен, Ловеч, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Ямбол и др.

15:51 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Започва рехабилитация за над 200 млн. лв. на 300 км пътища

Одобрените досега за финансиране 14 проекта за рехабилитация и реконструкция на 24 отсечки в страната от пътища втори и трети клас са на обща стойност 216,33 млн. лв., стана ясно след подписването днес на рамково споразумение между Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) и управляващия орган на оперативна програма (ОП) „Регионално развитие".

Общият размер на средствата по програмата, предназначени за рехабилитация на пътища втори и трети клас, които НАПИ ще получи, е 501 млн. лв. 

Стойността на одобрените лотове на първия етап от програмата е формирана от бюджетите на отделните проекти, които включват строителната стойност, разходи за строителен надзор и авторски надзор, разходи за одит, разходи за публичност. Включени са и вече извършени разходи за подготовка на технически проекти, за екипи за управление на проектите, за въвеждането на обектите в експлоатация и др.

Обектите от първи етап на изпълнение включват 24 пътни отсечки с обща дължина 302 км.

Областите, в които ще се извърши рехабилитация на пътни участъци, са Монтана, Плевен, Ловеч, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Ямбол, Пловдив, Кърджали, Хасково, Кюстендил и София.

Обектите са с висок приоритет и пълна проектна готовност, като имат готовност за стартиране на строителството след провеждане на тръжните процедури за възлагане на обществени поръчки по Закона за обществените поръчки.

Вторият етап на програмата включва 24 пътни отсечки с обща дължина 307 км, също с висок приоритет, но към момента с по-ниска степен на проектна готовност. За обектите от втория етап по-голяма част от техническите проекти са готови, като за тяхното финансиране ще се кандидатства през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още