IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От 9 юни започва подготовката за закриване на депото край Долни Богров

Подготовката за закриване на депото за битови отпадъци край Долни Богров се финансира по ОП „Околна среда 2007 - 2013 г.“

13:08 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
От 9 юни започва подготовката за закриване на депото край Долни Богров

В понеделник (9 юни) официално ще бъде открит проекта „Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци - с. Долни Богров”, съобщиха от Столична община. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма (ОП) „Околна среда 2007 - 2013 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд.

Целта на проекта е да се окаже техническа помощ на Столична община за подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци – с. Долни Богров, което представлява значителен риск за околната среда (води и почви), както и риск за човешкото здраве.

С проекта за закриване на депото в Долни Богров общината възнамерява да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от ОП „Околна среда 2007 – 2013 г.”, както и да повиши административния си капацитет за управление и изпълнение на проекти по въпросната оперативна програма.

Индикативната стойност на проекта за закриване и рекултивация на депото за битови отпадъци в Долни Богров е 37 млн лв., се посочва в доклад от миналата година на зам.-кмета по околна среда на Столичната община Мария Бояджийска. Съгласно плана за привеждане на депото в съответствие с изискванията на Закона за управление на отпадъците, закриването и рекултивацията му трябва да бъдат осъществени до началото на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още